OLYMPUS DIGITAL CAMERAMmmm, vilka goda lussekatter. Jag ville prova att baka lussebullar med kokosmjöl eftersom jag tycker de blir för grovkorniga med mandelmjöl. Och hittade ett recept hosMarianns LCHF. Jag ändrade lite i ingredienserna för att få det mejerifritt och det blev riktigt bra.

Ca 10 st LCHF-lussekatter
4 ägg+ 1 gula
2 msk sukrin+
50 g smält kokosolja
1 dl kokosgrädde
1 dl kokosnötsmjöl
3-4 msk fiberhusk (jag tog 4)
2 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 g
1 äggvita för pensling

Gör så här:
Vispa ägg fluffigt i gärna bortemot 5 min.
Ta i smält kokosolja, saffran, sötning och kokosgrädde, vispa samman.
Blanda de övriga torra ingredienserna väl och blanda/vispa i dem väl i smeten.

Låt degen svälla tills den går att forma, ca 3-5 minuter.

Blöt händerna och rulla degen försiktigt och snurra ändarna till lussebullsform.
Pensla med lite äggvita. Grädda i 175 grader i ca 15 min.