Om oss

Kia_VikenVälkommen till mitt skafferi och kök. Den här bloggen kom till för att jag behövde hålla lite ordning på alla recept som jag provade fram. De flesta recepten har lite mindre kolhydrater och lite mer fett, dvs LCHF och keto. LCHF står för Low Carb High Fat och keto är en väldigt strikt variant av LCHF, med väldigt lite kolhydrater och mycket fett. Alla recept är dessutom glutenfria eftersom vi även har glutenintolerans i familjen. På senare tid är många recept också mjölkfria. Sen 2011 har det blivit mer fokus på ketogen kost i familjen. Vi har ett barn som äter ketogen kost mot epilepsi. Det kräver en hel del mer trixande och räknande för att det inte ska bli för mycket kolhydrater och att få in så mycket fett i måltiden som behövs. Det krävs också en hel del av recepten att de ska bli goda när man stoppar så mycket fett i dem. Alla recept här är inte så strikta att de passar ketogen kost, men min målsättning är att näringsinnehåll och ratio ska finnas på alla recept så att man kan avgöra själv om det passar.På de nya ska det finnas men jag kommer försöka lägga till det på de gamla efter hand.

4 Kommentarer

 1. Linda Olsson Linda Olsson
  24 oktober, 2011    

  Hej!
  Mitt namn är Linda och jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig angående om att få låna lchf-recept av er. Har ni någon e-mail där man lättare kan förklara mer.

  Vänlig hälsning,
  Linda
  info@purepr.se

 2. kent kent
  18 mars, 2014    

  Hej
  I ditt recept på LCHF sill står det :
  Ingredienser:
  Inläggningssill (avrunnen vikt 210 g) (använd inte 5-minuterssillen för den innehåller mycket socker)
  1 dl ättiksprit (12%)
  0,5 dl sukrin+ (eller prova att byta mot 1 tsk stevia eller 1 dl sukrin)
  3 dl vatten

  Hur mycket sukrin skall det vara ? det står 0,5 dl sukrin och sedan ett plustecken framför, vad menar du med det?
  Vilken stevia är det du menar, den finns ju i olika koncentrationr, den jag har med ett fint rent stevapulver, finns inte en chans att man kan ha en tsk, den är ju ettersöt.

  • Kia Kia
   31 mars, 2014    

   Hej
   Sukrin+ är en färdig blandning med stevia och sukrin. Jag tycker det blir bättre än att bara ha ren sukrin eller ren stevia eftersom det lätt blir lite bisaker om man tar för mycket, därför är det bättre med lite mindre av två olika sorter. Det finns olika märken med blandad sukrin och stevia. Sukrin+ är en av dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kia_Viken

Välkommen hit till mitt skafferi. För det mesta med bara lite kolhydrater, alltid glutenfritt. Sedan något år tillbaka också ofta mjölkfritt. Söker du keto-recept så finns det i en egen kategori. Titta gärna in och få inspiration på nya recept

MatbloggstoppenMat och Dryck

Hälsa
Toppblogg.se

HälsoartiklarHälsa
toppblogg.se