Det här receptet kommer från lakritsfabriken, med lite ändringar för att passa LCHF.
16 bitar
Chokladhallonkakan
200 g smör
3 dl frysta hallon (ca 130 g)
1 dl sukrin eller prova dig fram med annan sötning
1/2 dl kakaopulver (ca 22 g)
3 ägg
0,5 dl pofiber (ca 11 g)
1,5 dl kokosmjöl (ca 70 g)
0,5 msk fiberhusk
Så här går du tillväga:
Sätt ugnen på 185 grader. Smält smöret i en kastrull och häll i de frysta hallonen och låt dem tina. Sjud en minut och ta kastrullen från plattan
Blanda sötning och kakaopulver och rör ner detta i hallonsmöret
Rör ner ett ägg i taget i smeten och sikta sedan ner pofiber, kokosmjöl och fiberhusk och rör. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Får gärna vara lite kladdig i mitten när den är klar. Ta ur och låt den svalna.
Lakritsmaräng
3 äggvitor
½ kryddmått med ättika
0,75 dl sukrinMelis (sukrin florsocker)
1,5 tsk lakritspulver, gärna från Lakritsfabriken
1,5 krm salt??
Så här går du tillväga:
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa äggvitorna och ättika ca 1 minut.
Tillsätt sötning, salt och lakritspulver i omgångar och fortsätt vispa tills äggvitorna blivit fasta. Smaka av och smaksätt med mer lakritspulver efter behag.
Täck chokladhallonkakan med marängsmeten och sätt in i ugnen. Låt marängen få lite färg och ta ut chokladhallonkakan. Dekorera med färska hallon och rivet skav från en lime.
Lakritsmaränger lät galet gott! 😮 måste testas.