Det här är ett jättegott och nyttigt alternativ till mjölk som man kan få olika fet beroende på hur mycket kokosolja man lägger i. Våga prova, äggmjölk låter inte så väldigt spännande, men det är gott. Den är också fantastisk bas i smoothies, chokladmjölk, kaffedrink mm.

Ratio:8,5:1

Näringsinnehåll /100 g

Kolhydrater: 0 g

Fett: 5,7 g

Protein: 0,7 g

Ingredienser
23 g (1 äggula)
500 g (5 dl) vatten
25 g kokosolja (jag brukar använda utan smak för jag tycker inte om när mjölken smakar kokos)

Koka upp vatten . Lägg ägg och kokosolja i en bunke, häll på det heta vattnet och mixa ordentligt. Jag brukar använda stavmixer.
Rör då och då medan det kallnar, skulle det separera så är det bara att mixa igen. När det är kallt så ställ det i kylskåpet. Håller minst 3 dagar i kylskåpet.
Vill du ha en fetare mjölk så ta upp till 50 g kokosolja eller minska till 15 om du tycker det blir för fett.

Vet du inte var du ska göra av äggvitan så går det att ta med den i äggmjölken.

Tips på smaksättning av äggmjölken:
Bär
Vaniljpulver/vaniljessens
Kakao
Kardemumma
Kaffe