Det här receptet är min systers favoritsopprecept, jag vet inte var det kommer ifrån ursprungligen.

För 2 pers:
1/2 lök
1/3- 1/2 pkt saffran
1 stor fänkål
3 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak el höns)
salt vid behov
1 aning cayennepeppar
1 tsk pressad citron + rivet citronskal
1/2 tsk fänkålsfrö
gröna fänkålsblad
100-150 g kokosolja (ej med i originalreceptet men behövs för att få med lite fett i soppan också)

Skär löken i bitar
Fräs den mjuk med saffran och olivolja
skär fänkål i bitar ta bort grova innerstocken
spara en tofs av det gröna i toppen
lägg bitarna i kastrullen häll på vatten och lägg i buljongtärning
koka ca 10 min eller tills fänkålen är mjuk
finfördela med stavmixer
smaka av med salt, cayenne och citron
strö stött fänkålsfrö, rivet citronskal och ev fänkålsblad över soppan