Det här receptet är min systers favoritsopprecept, jag vet inte var det kommer ifrån ursprungligen.
För 2 pers:
1/2 lök
1/3- 1/2 pkt saffran
1 stor fänkål
3 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak el höns)
salt vid behov
1 aning cayennepeppar
1 tsk pressad citron + rivet citronskal
1/2 tsk fänkålsfrö
gröna fänkålsblad
100-150 g kokosolja (ej med i originalreceptet men behövs för att få med lite fett i soppan också)
Skär löken i bitar
Fräs den mjuk med saffran och olivolja
skär fänkål i bitar ta bort grova innerstocken
spara en tofs av det gröna i toppen
lägg bitarna i kastrullen häll på vatten och lägg i buljongtärning
koka ca 10 min eller tills fänkålen är mjuk
finfördela med stavmixer
smaka av med salt, cayenne och citron
strö stött fänkålsfrö, rivet citronskal och ev fänkålsblad över soppan
Inga kommentarer ännu