Barnen önskade sig en god smulpaj till efterrätt, så här kommer ett recept på den vi lagade idag.

Smuldeg:
1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
lite sukrinströ eller annat sötningsmedel om man vill.
100 g smör
1 ägg
1-2 msk vatten

400 g bär tex hallon, blåbär, havtorn
1/2 dl sukrin eller annan sötning

Gör först smuldegen. Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret i mjölblandningen, det kan gärna bli lite grynigt. Jag brukar tycka degen blir lite torr att använda så här så jag brukar tillsätta 1 ägg och någon matsked vatten också som arbetas in i degen. (Men den blir inte lika smulig då).

Smöra en pajform, lägg i valfria bär, jag brukar använda frysta. Häll över sötning. Det är lättast med sötning i form av strö. Smula degen över bärnen. Sätt in i ugnen och grädda i ca 20 min 200 grader eller tills pajen har fått fin färg.

Servera med grädde eller glass.

Vaniljglass

Ingredienser:
3 dl grädde
3 dl äggmjölk (se recept nedan)
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl sukrin el annat sötningsmedel

Vispa grädden. Blanda i mjölken lite i taget medan du fortsätter vispa.
Blanda i vaniljpulver och sötning.
Lägg glassmeten i en form och ställ in i frysen. Jag brukar använda en pajform för då går det fortare att frysa glassen.

Äggmjölk
2 ägg
4 dl vatten
40-50 g kokosolja

Koka upp vattnet
Lägg ägg och kokosolja i en bunke, häll på det heta vattnet.
Mixa blandningen. Låt det svalna, rör då och då om det visar tendens att skikta sig.
Hållbart i kylskåpet några dagar.