Pizza är alltid gott och något barnen verkligen gillar. Det här blev gott tilltugg till helgen. Totalt blir det 11,5-13 g kolhydrater till en hel sats om du följer receptet.

Deg ingredienser (en sats ca 7 g kolhydrater):

1 dl pofiber (ca 20 g) (2,5 g kh)
100 g smör
100 g creme fraiche (2,5 g kh)
30 g kokosmjöl (ca 1/2 dl) (1,2 g kh)
1 dl vatten
2 msk fiberhusk
2 ägg (55 g/st) (0,4 g kh)

Tomatsås
4 dl hela tomater på burk (3% kh )
1 msk lökpulver eller 1/4 till 1/2 gul lök eller 2 scharlottenlökar
1,5 dl olivolja
basilika efter smak

Fyllning:
Ta det du tycker är gott tex
150 g räkor
150 g skinka
150 g tonfisk
8 dl riven ost

Smält smöret, blanda ihop ingredienserna till degen. låt den stå kallt att svälla ett tag. Smöra en plåt, tryck ut degen tunt över hela plåten. Grädda den 7-10 min i 200 grader.

Börja sedan med tomatsåsen. Jag brukar alltid använda hela tomater på burk och mixa eftersom den innehåller mindre kolhydrater än krossad och passerad. Men det går lika bra att använda passerade tomater direkt.
Blanda i lökpulver, olivolja och basilika i såsen. Mixa igen. Ta ev salt i om du tycker det behövs.

Använd ca 1,5-2 dl av tomatsåsen och spara resten till någon annan rätt. Den håller sig några dagar i kylskåp. Bred ut tomatsåsen över pizzan. Lägg sedan på fyllningen och toppa med riven ost.

Ställ in pizzan i ugnen i ca 10 min 200 grader.