Det här är en jättesmaskig efterrätt som det går att klämma i sig hur mycket som helst av. Jag har två varianter beroende på hur mycket kolhydrater man vill äta. Med mer kolhydrater så tar man all vätska som grädde, med lite kolhydrater så tar man 4 dl osötad sojamjölk och 2 dl rapsolja.

Ingredienser 4-6 port:
6 dl vätska (4 dl osötad mandelmjölk + 2 dl rapsolja eller 6 dl grädde)
6 äggulor
0,5 tsk vaniljpulver
sötningsmedel (jag använde 1 tsk flytande hermesetas)

1. Värm vätska och vaniljpulver ljummen.
2. Vispa i äggulor och sötning
3. Häll upp i portionsformar
4. Ställ formarna i en långpanna med hett vatten. Vattnet ska täcka upp till halva formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 40 – 45 minuter. Kolla att vaniljpuddingen har stelnat innan du tar ut dem.

Vaniljpulvret lägger sig på ytan vid gräddning, puddingen är ljusare inuti.