Börja med att baka bullarna. Receptet ger mellan 4-12 bullar beroende på om du vill göra vanliga semlor eller minisemlor.


Ingredienser:
4 stora ägg
0,5 dl sukrin+ (eller blanda själv 0,5 dl sukrin och 1/4 krm stevia)
50 g smält smör
1dl grädde
1 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

Gör så här:
Vispa ägg och sötning poröst med elvisp. Tillsätt smält smör och grädde, vispa. Blanda de torra ingredienserna och häll i smeten, blanda väl.
Låt svälla 5-10 minuter. Forma till 4- 16 runda bullar. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 15-30 min beroende på bullstorlek.

Bullreceptet kommer från LCHFgourmet ”släta kardemummabullar”. För min smak var det lite mycket sötning i degen, men övriga familjen tyckte det var gott så prova dig fram med sötningen. Jag har tidigare bakat semlebullar med mandelmjöl i, istället för kokosmjöl, men det här var snäppet godare.

Under tiden som bullarna gräddas görs mandelmassan iordning.

Ingredienser
1 dl mandelmjöl
Någon msk grädde eller vatten
Sötningsmedel efter smak.

Blanda mandelmjölet med lite vatten eller grädde. Både vatten och grädde fungerar bra. Ta i lite sötningsmedel också efter smak. Ta bara i lite vätska åt gången och rör runt tills konsistensen blir bra.

När bullarna har svalnat lite, skär av toppen och gröp ur dem. Blanda ”urgröpet” med mandelmassa och lite vispad grädde. Fyll i detta i gropen i bullen. Lägg en skiva mandelmassa överst. Lägg på vispad grädde och sätt på toppen igen.