Det här blir saftiga och fina scones, riktigt goda. Jag har bakat och bakat och bakat för att hitta ett brödrecept med lite kolhydrater, som är ett ljust bröd. Jag ville få fram ett bröd utan frön och utan äggsmak och det här blev riktigt lyckat.

Ingredienser:
3 ägg
100 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
3 dl vatten
1 msk fiberhusk
0,5 msk guarkärnmjöl
0.75 dl pofiber
0,25-0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

1. Vispa äggen så det blir en fluffig smet (ca 2-3 min), blanda i vatten
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Finfördela smöret i den torra blandningen.
4. Tillsätt ägg och vatten till mjölblandningen. Vispa ihop snabbt med elvispen.
5. Klicka ut degen i 6 högar på en plåt. Blöt händerna lite och forma rundlar som är platta upptill och ca 1,5-2 cm höga. Skär varje scones i 2 bitar. Nagga med en gaffel.
6. Grädda i ugnen i 180 grader C tills sconesen får fin färg , ca 15-20 min

Ät gärna sconsen varma med smör och ost på