Nu är det snart Lucia och dags för lussebullar. Det här receptet med mandelmjöl och fiberhusk blir riktigt gott, saftiga och goda med mycket saffranssmak. Det här ger ca 30 lussebullar.

Ingredienser:
8 ägg
2 påsar saffran
5 msk fiberhusk
1 msk guarkärnmjöl (om du inte har detta ta lite mer fiberhusk)
100 g smör
0,5 dl sukrin+ (sukrin + stevia) och ta ev flytande hermesetas för att få den söta smak som du tycker om på lussebullarna (om man utesluter sötningsmedel smakar det lite för mycket bröddeg)
1 dl philadelphiaost eller creme fraiche
3 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
2 dl vätska (jag använde osötad sojamjölk)
2 tsk bakpulver
ägg att pensla med

1.Vispa äggen fluffigt
2. Lägg i saffran
3. Lägg i fiberhusk, pofiber, guarkärnmjöl och sojamjölk. Fortsätt vispa så att det blandar sig bra och inte bildar klumpar. låt det sedan stå och svälla lite.
4. Smält smör och blanda i med vispen
5. Tillsätt även sötningsmedel och philadelphiaost/creme fraiche, fortsätt vispa.
6. Blanda mandelmjöl och bakpulver
7. Blanda i mandelmjöl och bakpulver i degen, vispa.
8. Forma lussebullar och lägg på plåt.
9. Pensla med ägg ovanpå
10. Grädda i ugnen 200 grader C i 10 min eller tills de fått fin färg.