En fantastiskt god skotsk dessert som jag hittade recept på i en tidning. Jag gjorde om efterrätten lite så att den skulle passa LCHF.

Till 6 port

Ingredienser:
0,5 dl mandelmjöl
3 rutor mörk choklad, (inte i originalrecept för cranachan). jag använde 70% kakaohalt
2 dl hallon
20 droppar flytande hermesetas + 10 droppar
3 dl grädde
1 msk whisky

1. Rosta mandelmjölet i en kastrull eller i ugnen tills det får en lätt gyllenbrun färg. Låt det svalna.
2. Riv chokladen.
3. Blanda mandel och choklad
4. Mosa hallonen, spar några till garnering.
5. Blanda i 20 droppar hermesetas i hallonmoset.
6.Vispa grädden fluffig
7. Rör i whisky och 10 droppar hermesetas försiktigt i grädden.
8.Varva gräddblandningen med bärmos och mandelblandningen i 6 st glas. Vill ni ha stora portioner så använd 4 stora glas.
9. Garnera med hallon på toppen.