Det här blev jättegott, men kanske inte helt pepparkakslika i konsistensen, pepparkakor ska ju vara lite knapriga, de här blev lite mer mjuka och spröda och aningen torra. Men pepparkakskrydda smakade de. Jag utgick från ett grundrecept som jag hade och har sedan ändrat lite i kryddningen så att det stämmer med min vanliga pepparkakskryddning.

Ingredienser:
100 g kokosolja
4 krm ingefära
2 krm kanel
2 krm kardemumma
2 krm kryddnejlika
1 tsk flytande hermesetas (eller annat sötningsmedel) + 20 droppar
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 äggvitor
0,75 dl kokosmjöl

1. Smält kokosoljan (smöret) och blanda med kryddorna, tillsätt även sötningsmedel (1 tsk).
2. Rör i mandelmjöl och fiberhusk. Låt det svälla en stund.
3. Vispa under tiden äggvitan och 20 droppar hermesetas till ett hårt skum
4. Rör ned äggvitan försiktigt i smeten.
5. Rör sedan i kokosmjölet.
6. Låt degen ligga svalt, gärna över natten.
7. Kavla ut degen och tryck ut pepparkakor med formar.
8. Grädda kakorna i ugnen ca 6-10 min i 200 grader C.