Den här soppan gjorde jag för några veckor sen när nässlorna började spira. Eftersom jag hade en bit fårfiol kvar så tog jag med den i soppan.

Till 4 portioner:
Plocka 1-1,5 liter nässlor. Skölj nässlorna och förväll dem ca 10 min i lättsaltat vatten.
Tillsätt 100 g philadelphiaost och 1 dl creme fraiche och 2 dl grädde + 1/2 dl rapsolja. Mixa soppan slät. Späd sen med vatten eller osötad sojamjölk tills du tycker att den har lagom konsistens. Späd inte för mycket om du gillar tjocka soppor.

Skär fårfiolen i små bitar. Låt den koka med en liten stund i soppan. Smaka av, fårfiolen är rätt salt i sig så du kanske inte behöver tillsätta salt. Tillsätt eventuellt lite vitpeppar. Om man inte har fårfiol så går det bra med knaperstekt bacon istället. Spara lite fårfiol att lägga ovanpå soppan.

Lägg kokta ägghalvor ovanpå och dekorera med lite fårfiol (krävs att soppan är tiilräckligt tjock, annars åker det igenom).