Det här receptet tycker jag passar bra att använda till tårtbotten, både till smörgåstårta och vanlig tårta eftersom det blir fluffigt. Om man vill göra en efterrättstårta och gillar lite söt smak på den så går det bra att använda flytande sötningsmedel, tex flytande Hermesetas, eller stevia, eftersom de inte innehåller några kolhydrater. Tänk på att det är väldigt sött, så ta bara i några droppar.

Börja med att göra ”brödet”. Det är ett recept som jag har hittat på nätet på många ställen. Ofta kallas det oopsie-bröd.

Ingredienser:
3 ägg
1 dl philadelphiaost
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
ev flytande sötningsmedel, tex hermesetas eller canderel, efter smak till efterrättstårtbotten

Gör så här
Blanda äggvitor med en nypa salt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tänk på att bunke och visp måste vara helt rena, om det finns lite fett på dem så stelnar inte äggvitan. Jag gjorde det misstaget en gång när jag vispade philadelphiaosten och äggulorna först och inte diskade vispen så noga, så var försiktig.
I en annan bunke vispas philadelphiaosten med gulorna och bakpulver, fiberhusk och ev sötningsmedel. Vänd försiktigt ner gulorna i de vispade vitorna.

För att göra tårtbottnar så brer du ut smeten i två jämnstora fyrkanter på en plåt. Baka i 150 grader i ugnen ca 30 min.