Skip to main content

LCHF-paj med rökt lammfiol

Rökt lammfiol ger verkligen god smak till den här pajen. Perfekt att göra om man har köpt en hel lammfiol men inte orkat äta upp allt.

6-8 portioner

Pajskal
8 ägg
2 dl grädde
smör
1 nypa salt

Innehåll paj
ca 400 g benfri lammfiol
10 cocktailtomater (eller 2-3 vanliga tomater)
3 dl creme fraiche
5 dl riven ost

Smörj en pajform, lägg eventuellt i lite fett i pajformen (ca 3 msk) och smält i ugnen om du vill få i mer fett i maten.

Blanda övriga ingredienser till pajskalet, häll i pajformen. Grädda i ugnen i 225 grader C i ca 8-10 min eller tills det får fin färg.

Tärna eller gör strimlor av lammfiolen, dela cocktailtomaterna. Lägg i formen ovanpå pajskalet.
Blanda ihop creme fraich och 3 dl av osten, bred detta ovanpå. Lägg resten av osten ovanpå pajskalet.

Grädda i ugnen ca 8-10 min tills osten får fin färg.

En grönsallad med vinägrettdressing är gott till.

LCHF-ostkaka med keso

Ostkaka är otroligt gott. Här är en variant som innehåller keso.

500 g keso
3 dl grädde
4 ägg
1 dl mald mandel
ev 0,5 – 1 st mald bittermandel
0,5-1 tsk vaniljpulver
ev 1 nypa salt

Vispa ihop äggen lätt, blanda i övriga ingredienser. Jag tycker mald mandel är godast, har en gammal mandelkvarn. Gillar man lite större bitar går det bra att hacka. Jag brukar låta skalen på mandeln vara kvarmen då blir det lite mörkare färg på ostkakan.

Grädda ostkakan i en smord form i ugnen i 200 grader ca 30 min (eller tills den fått fin färg).

Servera med grädde och bär.