Äpplemuffins

Här kommer ett recept i äppletider.

Ratio: 3,2:1

Näringsinnehåll/100 g:
Kolhydrater:2,9 g
Fett: 31,7 g
Protein 7,1 g
Energi: 238,4 kcal

Ingredienser:
100 g äpple
0,5 kryddmått gelatinpulver
10 g kokosolja utan smak
(Flytande stevia/flytande hermesetas)

100 g kokosolja
145 g kokosmjölk
210 g ägg
15 g rapsolja
100 g mandelmjöl
2 tsk (10 g) fiberhusk
5 g bakpulver(1 tsk)
0,5 tsk flytande hermesetas/20 droppar flytande stevia
0,5 krm salt

Skala äpplet och tärna/skiva det. Koka ihop äpple med 10 g kokosolja till ett mos. Lägg i gelatinpulver. Behåll äpplets syrliga smak eller söta med några droppar sötning. Smaka av till lagom sötma med några droppar flytande stevia eller flytande hermesetas.
Smält fettet.
Vispa i ägg och kokosmjölk, rapsolja och flytande stevia/hermesetas. Blanda de torra ingredienserna och vispa i smeten.

Fyll ungefär 2/3-delar av smeten i 12-16 muffinsformar. Lägg en klick av äpplemoset på varje muffins.
Lägg sen resterande smet ovanpå så att äpplet täcks. Smeten är rätt lös och flyter ut och täcker.
Grädda 175 grader ca 20 min