Ugnsrostad brysselkål

ugnsrostad_brysselkalOm du tycker om kål så måste du prova att ugnsrosta brysselkål. Med lite fräsch citron och vitlök blir det riktigt goda smaker. Denna gången gjorde jag brysselkålen hela, men nästa gång ska jag halvera dem och lägga i marinad ett tag. Dessutom ska jag försöka med lite lägre temperatur (ca 125 grader i 45 minuter) eftersom jag tyckte de blev lite för brända på ytan.

500g färsk brysselkål
olivolja
pressad citron
salt
vitlök

Ansa brysselkålen, dela i halvor och lägg dem sen i en ugnsfast form.
Hacka vitlöken fint.
Blanda olivolja med citron och vitlök. Häll det över brysselkålen. Salta. Om du har tid, låt dem stå ett tag i marinaden.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 30 min. Rör om då och då i brysselkålen.

1 kommentar

  1. 31 mars, 2015    

    vilken bra sajt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kia_Viken

Välkommen hit till mitt skafferi. För det mesta med bara lite kolhydrater, alltid glutenfritt. Sedan något år tillbaka också ofta mjölkfritt. Titta gärna in och få inspiration på nya recept

Matbloggstoppen



Mat och Dryck

Hälsa
Toppblogg.se

Hälsoartiklar



Hälsa
toppblogg.se