Äldsta dottern fyllde år och ville ha en rosa tårta. Hon blev jättenöjd med sin tårta.
Börja göra tårtbottnen.
150 g kokosolja
5 ägg
0,75 dl sukrin+ (blandning av erytritol och stevia)
Saften från 1 citron
1 dl kokosmjölk
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Vispa ägg och sukrin+ minst 5 minuter tills det blir pösigt, men du kan gärna vispa ännu längre.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Smält kokosoljan och blanda den med citronsaften och kokosmjölken. Vispa i det i äggblandningen.
Vispa sen i alla de torra ingredienserna.
Häll upp i en sockerkaksform med avtagbar botten.
Sätt in i ugnen 175 grader i ca 25-35 min.
Låt kakan svalna och dela den sen i 2 lager.
Gör sen fyllningen
Ingredienser fyllning mellan bottnar:
1 paket kokosgrädde (250 ml)
1-2 msk pressad citron eller mer om du gillar citronsmak
sukrin+ efter smak (prova dig fram)
1 tsk vaniljextrakt
Vispa alla ingredienser med elvisp. Bred mellan tårtbottnar
Ingredienser till fyllning ovanpå:
frysta jordgubbar och frysta hallon ca 300 g tillsammans
1 paket kokosgrädde
0,5 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
sukrin+ efter smak
Tina frysta jordgubbar och hallon. Mixa ihop med övriga ingredienser
Det här blir en liten aning löst i konsistensen så om du har tid så kan du ta ca 1 tsk gelatin och blanda i och ställa det kallt ett tag så det tjocknar på sig. Annars funkar det rätt bra ändå. Tårtan på bilden har inget gelatin i sig eftersom det var lite bråttom.
Inga kommentarer ännu