OLYMPUS DIGITAL CAMERAMmmm, jag lagar lammbog alldeles för sällan, det är ju så gott, men tar så lång tid. Så därför blir det inte så ofta. Lammbog behöver många timmar i ugnen för att bli mört och gott, så det är perfekt att laga en ledig dag.

Ingredienser
1½ kg lammbog med ben
vitlöksklyftor
gotländsk örtagård kryddblandning (även herb de Provence funkar bra)
salt och peppar
ev färsk rosmarin på kvist
olivolja

Börja med att sätta på ugnen på högsta värmen. Skåra fettet på lammbogen och massera in gotländsk örtagård, olivolja, salt och peppar. Skär vitlöksklyftorna och sätt skivorna i skårorna. Om du har färsk rosmarin lägg på en eller två kvistar.Annars strö över lite torkad rosmarin. Lägg bogen i en ugnsform.

Täck över formen med aluminiumfolie. Sänk ugnen till 175 grader, ställ in formen och stek i 4 timmar. Köttet är klart när man lätt kan dra isär det med två gafflar. Ta ut det vila en stund innan man delar på köttet med två gafflar.

Servera med kokta/ugnsbakade grönsaker, en god sås gjord på skyn från formen och sallad.