frukostfrallorMumsiga frallor som är försvinnande goda. Inte alls torra och kompakta som en del LCHF-bröd kan bli. Bred bullarna med lite kokosolja (blir flytande runt 24 grader så det måste vara lite kallare) och ät med tonfiskröra på. Om du äter mjölkprodukter så är de goda nybakta med smör och ost. Även supergott med vitlökssmör eller ramslökssmör.

Ratio: 2,7:1
Näringsinnehåll/100 g:
Kolhydrater: 3,0 g
Fett: 29,2 g
Protein: 7,9 g

Energi: 189,3 kcal

Antal: 6-9 stycken

Ingredienser
110 g (ca 2 st) ägg
35 g kokosfett (smält)
200 g (2 dl) kokosmjölk
1,25 g (0,25 tsk) salt
7,5 g (1,5 tsk) bakpulver
80 g (2 dl) mandelmjöl
18 g (1 dl) pofiber
20 g(2 msk) fiberhusk
Vallmofrön

Vispa samman ägg, kokosolja, kokosmjölk och salt. Blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir så fast att det går att forma bullar. Rulla till 6-8 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön. Låt bullarna stå på plåten ca 5 min till innan du ställer in dem i ugnen. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.