tekakor
Goda tekakor som passar jättebra just till en kopp te. Goda med ost och smör till.

5 ägg
100 g smör, smält
1 dl smetana eller creme fraiche
1 dl mandelmjöl
1 dl nötmjöl, tex valnötsmjöl eller hasselnötsmjöl
1 dl pofiber
0,5 dl kokosmjöl
1,5 msk fiberhusk
1 msk strömald fibrex
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa med elvisp ihop ägg, smetana och smält smör. Vispa någon minut.
3. Blanda övriga ingredienser och häll ner i smeten.
4. Rör ihop ordentligt, fortsätt gärna vispa med elvispen lite grann. Låt det stå och svälla i 10 minuter. Fiberhusken tar ca 10 min på sig att svälla.
5. Klicka ut smeten i 6 eller 9 st högar, beroende på hur stora tekakor du vill ha, blöt en sked och händerna och forma runda kakor med dem.
6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter,
tills bröden fått fin färg.
7. Låt bröden kallna på galler.