Ibland blir jag så sugen på ris à la Malta, så då brukar jag börja med risgrynsgröt. Den är så populär i familjen att det aldrig blir något kvar att göra ris à la Malta av. Här är risgrynsgröt-receptet iallafall. Och är det någon som gör ris à la Malta utifrån det här receptet så får ni gärna dela med er.
3 pkt Miracle noodles shirataki ris (à 150 g)
2 dl vispgrädde
2 dl mandelmjölk med 0,2 g kh/100 g eller annan mjölk om du klarar fler kolhydrater
1,5-2,5 tsk johannesbrödkärnmjöl
0,5 tsk salt
Skölj shiratakiriset, häll det sen i en kastrull. Häll i grädde, mjölk och salt. Vispa sen i johannesbrödkärnmjölet. Tänk på att bara strö över lite åt gången när du vispar, annars finns risk att det blir klumpar. Jag har angett mellan 1,5-2,5 tsk beroende på hur tjock man vill ha gröten. Ta i lite johannesbrödkärnmjöl i taget och prova dig fram.
Servera med kanel och valfri mjölk beroende på hur mycket kolhydrater du tål.
Sojamjölk är absolut inte förenligt med LCHF, eftersom sojamjölk är ett gift! Mycket farligt att dricka/äta för mycket ofermenterad soja!!
Ja, sojans nyttighet börjar ifrågasättas allt mer. Läs tex i om sojans för- och nackdelar”. Hon har gjort en sammanställning om detta.
Jag har faktiskt försökt rensa ut sojamjölk från mina recept eftersom jag själv inte tål det längre utan får eksem av soja, men jag hade visst missat det här receptet. Jag ändrar därför till mandelmjölk istället eftersom det fungerar lika bra.