Ibland blir jag så sugen på ris à la Malta, så då brukar jag börja med risgrynsgröt. Den är så populär i familjen att det aldrig blir något kvar att göra ris à la Malta av. Här är risgrynsgröt-receptet iallafall. Och är det någon som gör ris à la Malta utifrån det här receptet så får ni gärna dela med er.risgrynsgrot

3 pkt Miracle noodles shirataki ris (à 150 g)
2 dl vispgrädde
2 dl mandelmjölk med 0,2 g kh/100 g eller annan mjölk om du klarar fler kolhydrater
1,5-2,5 tsk johannesbrödkärnmjöl
0,5 tsk salt

Skölj shiratakiriset, häll det sen i en kastrull. Häll i grädde, mjölk och salt. Vispa sen i johannesbrödkärnmjölet. Tänk på att bara strö över lite åt gången när du vispar, annars finns risk att det blir klumpar. Jag har angett mellan 1,5-2,5 tsk beroende på hur tjock man vill ha gröten. Ta i lite johannesbrödkärnmjöl i taget och prova dig fram.

Servera med kanel och valfri mjölk beroende på hur mycket kolhydrater du tål.