Äldsta dottern tyckte det var roligt att plocka vinbär i trädgården, så då var det gott att laga en vinbärspaj. Men du kan använda andra bär istället, det här receptet går bra till alla sorters bär.


Börja göra pajdegen.

Pajdeg:

1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
lite sukrinströ eller annat sötningsmedel om man vill.
100 g kokosolja (det går bra att byta ut kokosolja mot smör)
1 ägg
1-2 msk vatten
(För den som vill går det även att tillsätta 1-2 msk chiafrön i degen och ta i lite mer vatten, ca 3 msk istället för 1-2)

Fyllning:

500 g röda vinbär
sukrin ca 0,5-1 dl (prova dig fram hur surt du gillar eller om du använder annan sötning)
ca 1 tsk fiberhusk

Blanda alla torra ingredienser. Finfördela kokosoljan i mjölblandningen. Blanda sen i 1 ägg och ca 1-3 msk vatten, prova dig fram vad som behövs. Tänk på att fiberhusken sväller efter någon minut. Tryck ut degen i en pajform. Grädda i 200 grader i några minuter tills den börjar få lite färg, men den ska absolut inte vara bränd. Fyll pajformen med vinbär, ströa över sötning och fiberhusk över bärblandningen, det tar några minuter innan fiberhusken tjocknar. Är bärblandningen fortfarande rinnig efter 10 min så ströa över lite mer fiberhusk. Men ta inte för mycket då blir det för hård bärblandning.

Grädda i ugnen tills bärblandningen har bivit ordentligt varm.

Servera med grädde eller glass (se LCHF glassrecept)