Fantastiskt god efterrätt!!

Ingredienser ca 6 portioner:

Parfait:
6 äggulor
20-40 droppar(upp till 1/2 tsk) flytande hermesetas
250 g frysta hallon
5 dl vispgrädde
2 msk vodka

Sås:
150 g frysta jordgubbar
1 dl hallon
ev sötningsmedel

Parfait:
1. Vispa ihop äggulor och sötning
2. Vispa blandningen i hett vattenbad under kontinuerlig omrörning till en tjock kräm. Vattenbad kan du åstadkomma genom att lhetta upp vatten i en vid kastrull och placera en mindre kastrull i denna: Det ger en ”mjuk” värme som aldrig överstiger 100 grader.
3. Ta kastrullen från värmen (vattenbadet) och fortsätt vispa tills krämen svalnat
4. Tillsätt de halvtinadtinade hallonen och rör om.
5. Vispa grädden tjock
6. Vänd ner den i röran
7. Smaka av med vodka som rörs i
8. Häll i parfaitmassan i formar, tex portionsformar eller pajformar.
9. Frys i minst 6 timmar.

Sås:
Mixa jordgubbarna. Tillsätt hallonen. Rör ev ner lite sötningsmedel.

Ta ut parfaiten i god tid före servering (ställ den gärna i kylskåpet 1 timme före) Skär upp i bitar eller doppa portionsformarna i hett vatten och vicka ut parfaiterna

Severa med bärsåsen och det är jättegott med mandelkakor till.