Den här degen går bra att använda till formbröd/ rostbröd. Men det går också att göra klickbullar. Dvs man klickar ut deg på en plåt med sked. Degen är nämligen för lös för att rulla till bröd/bullar men tillräckligt fast för att inte flyta ut när man klickar ut den. Brödet blir lite mjukare än vanligt bröd och lite blötare, men med väldigt god smak.

Går bra att frysa in i skivor och ta fram och rosta.

Ingredienser:
150 g smör
3 dl kokosmjöl
3 dl vatten

6 ägg
1/2 tsk salt
1-2 msk fiberhusk (för att få rätt konsistens
200 g keso
200 g philadelphiaost

2 tsk bakpulver

1. Smält smöret
2. Häll i vatten och värm upp till kokpunkt
3. Rör i kokosmjölet
4. Låt det stå att svälla lite tills det svalnar av.
5. Vispa äggen fluffigt
6. Blanda i salt, keso och philadelphiaost
7. Vispa i smör och kokosblandningen
8. Blanda i fiberhusk och låt svälla ett tag, ta så mycket fiberhusk att konsistensen blir lite fast fast ändå klickbar
9. Häll i bakpulver till degen och rör runt snabbt. Bakpulvret börjar ”jäsa” när det kommer i kontakt med vätska.
10. Häll upp i en smörad brödform
11. Grädda i ugn i 175 grader i 45-60 min eller tills brödet har fått fin färg. Ställ in i mitten på ugnen.