När man har barn som äter LCHF-kost så är det roligt att kunna bjuda på lite vanliga barnfavoriter som spagetti och köttfärssås. Och vi vuxna tyckte också det var gott.

Som spagetti används shiratakinudlar, som inte innehåller någon stärkelse eller socker alls, utan bara lite fibrer. Jättegoda med lite lagom tuggmotstånd. Perfekt ersättare till vanlig spagetti. Shiratakinudlar har inte direkt någon smak i sig själv, men om man låter dem koka med i köttfärssåsen så tar de smak av den.

Till ca 4 port
500 g nötfärs
1 lök
2-4 msk matfett (tex kokosfett)
400-500 g passerade tomater (beror på om du använder burk eller kartong, båda delar fungerar). Det går också bra att använda krossade tomater om man gillar lite större tomatbitar i.
0,5-1 tsk salt (smaka av)
1 krm svartpeppar
1,5 msk basilika

1. Bryn lök och nötfärs i fettet.
2. Tillsätt övriga ingredienser.
3. Låt det koka ihop ett tag.

Tillagning av shiratakinudlar
Häll ur vattnet i förpackningen. Häll nudlarna i en sil och skölj av dem i vatten 10-15 sekunder.
Lägg i kokande vatten och koka dem lätt i 1 minut. Tillsätt dem sedan till den mat som du önskar.

Servera med lite grönsaker efter säsong, här har jag rädisor och gurka.