Mmmm, den här tårtan blev jättegod, smakar som vanlig tårta.
Men den tar lite tid och ska förberedas dagen innan.

Börja med att göra jordgubbskrämen.

Jordgubbskräm
Ta 150 g frysta jordgubbar, koka dem mosiga med 2 dl vatten. Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt önskad mängd sötningsmedel, jag brukar använda flytande hermesetas och 1 tsk gelatinpulver. Blanda runt och ställ in i kylskåpet över natten.

Gör sedan vaniljkräm

Vaniljkräm

4 äggulor
1/2 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
sötningsmedel
125 g smör

1. Vispa ihop äggulor med alla ingredienser förutom smöret.
2. Vispa blandningen i hett vattenbad under kontinuerlig omrörning till en tjock kräm. Vattenbad kan du åstadkomma genom att hetta upp vatten i en vid kastrull och placera en mindre kastrull i denna: Det ger en ”mjuk” värme som aldrig överstiger 100 grader.
3. När krämen har tjocknat, ta kastrullen från värmen (vattenbadet) och vispa i smöret i omgångar till en blank kräm. Smaka av med ev mer vanilj om du vill.
Ställ att svalna och ställ sen in i kylen tills tårtan ska göras.

Tårtbotten

Ingredienser:
3 ägg
1 dl philadelphiaost
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
ev flytande sötningsmedel, tex hermesetas eller canderel, efter smak till efterrättstårtbotten

Gör så här
Blanda äggvitor med en nypa salt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tänk på att bunke och visp måste vara helt rena, om det finns lite fett på dem så stelnar inte äggvitan. Jag gjorde det misstaget en gång när jag vispade philadelphiaosten och äggulorna först och inte diskade vispen så noga, så var försiktig.
I en annan bunke vispas philadelphiaosten med gulorna och bakpulver, fiberhusk och ev sötningsmedel. Vänd försiktigt ner gulorna i de vispade vitorna.

För att göra tårtbottnar så brer du ut smeten i två jämnstora fyrkanter på en plåt. Baka i 150 grader i ugnen ca 30 min.