20151018_153611Jag hade en del kålrötter hemma och kom på att finsk kålrotslåda var något som jag hade blivit bjuden på en jul för många år sedan. Eftersom jag varken vill ha gluten eller mjölk i maten så blev det till att modifiera receptet lite. Hittade någon som provat pofiber istället för ströbröd så jag följde de mängderna på vätska och pofiber.

Ca 1 kg kålrot skalad och tärnad (motsvarar ungefär 1,2 kg oskalad)
2 dl kokosgrädde
2 ägg
0,5 dl pofiber
Någon matsked kokosolja
1/2 krm ingefära
1/2 krm riven muskot
ev lite spad från kokningen
salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala kålroten och tärna den. Koka kålroten mjuk i lättsaltat vatten.
När kålroten är mjuk hälls kålrotsspadet av i en egen bunke.
Mixa kålroten.
Blanda pofiber och havregrädde. Låt det stå i ca 10 min.
Rör ner alla ingredienser i den mixade kålroten, späd eventuellt med lite av spadet.
Smaka av med salt och peppar.
Häll upp i en form och strö lite pofiber över.
Ställ in i ugnen i 175 grader ca 30 minuter.

Gott till korv, rökt kött eller skinka