Kladdkaka med svarta bönor

2015-01-01 09.49.16

Det här blev jag bjuden på en dag och kunde inte gissa vad den hemliga ingrediensen var, svarta bönor. Våga prova detta, jättegott. Som vanligt försöker jag byta ut socker/sirap mot något annat. Jag droppade i flytande hermesetas istället för agavesirap, men sukrin borde gå lika bra. Men i receptet här står ännu som i originalet – agavesirap/honung.

400 g kokta svarta bönor
1 dl havregryn
2 msk kakao
3 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
0,5 dl agavesirap/honung
4 msk havregrädde
1 dl paranötter, hackade

1 Mixa bönorna
2 Häll ner resten av ingredienserna utom nötterna.Mixa till en slät smet.
3. Vänd ner paranötterna i smeten.
4 Smörj en form med kokosolja,
5 Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min i 200 grader.
Smält eventuellt lite mörk choklad och pensla ovanpå kakan.

Receptet kommer från Alexandra Larsson www.recept.nu/-bakboken/alexandra-larsson/kladdkaka-med-svarta-bonor

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kia_Viken

Välkommen hit till mitt skafferi. För det mesta med bara lite kolhydrater, alltid glutenfritt. Sedan något år tillbaka också ofta mjölkfritt. Titta gärna in och få inspiration på nya recept

Matbloggstoppen



Mat och Dryck

Hälsa
Toppblogg.se

Hälsoartiklar



Hälsa
toppblogg.se