Jag tycker om coleslaw i alla möjliga olika varianter och med surkål är det nästan beroendeframkallande. Den som tycker surkål är lite för surt i naturell form kan gärna prova detta eftersom det blir en mildare smak. Tänk på att använda surkål med levande mjölksyrekultur som tex den från Tistelvind. Då finns levande mjölksyrabakterier som kan göra nytta i magen.
150-200 g surkål
100-150 g majonnäs
1 liten rödlök
svartpeppar
lite salt
ev en liten vitlöksklyfta
Låt surkålen rinna av lite. Grovhacka surkålen (eller använd färdigstrimlad). Hacka rödlöken och vitlöken fint. Blanda ihop alla ingredienser. Färdigt att äta
Servera coleslawen till korv, kött eller grillat.
Om du tål mjölkprodukter så kan du ta 1 dl smetana/creme fraiche och minska på majonnäsen om du vill.
Inga kommentarer ännu