4 pers

1 pkt Shiratakiris
600 g finhackade tomater
60 g scharlottenlök (ca 2 st) eller rödlök
160 g finhackad slätbladig persilja
30 g färsk hackad mynta
1 tsk kryddpeppar
3-4 msk pressad citron
120 ml olivolja
salt
svartpeppar

Koka upp vatten, lägg i shiratakiriset och låt det bli varmt, häll över i en sil och låt vattnet droppa av medan det svalnar. Lägg det sen i en skål.

Skär tomaterna i 0,5 cm tärningar, lägg dem i skålen. Skär lökarna så fint som du kan och lägg dem i skålen.

Skär persilja fint (ca 1 mm bitar), även övre delen av stammen kan vara med. Skär myntabladen lika fint. Lägg persilja och mynta i skålen.

Blanda i kryddpeppar, citron efter smak och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Serveras rumstempererad.

Gott som tillbehör till grillat